• 20150124_Bamboo03
  • Streetscape
  • 20150124_Bamboo02
  • 20150109_Waterscape
  • 20150121_Mlp_A0_1000
  • 20150124_Bamboo01
  • 20150112_Wetland_Ref Image_01
  • 20150123_Canal
  • 20150111_Streetscape-Winter
  • 2015-01-25_Hangzhou_Water Lobby
  • 20150108_Lotus Courtyard
  • 20150109_Mangrove Resort Courtyard
  • 2015-01-12_Hangzhou_Zen
  • 2015-01-25_Hangzhou_Bamboo Restaurant
  • 2015-01-25_Hangzhou_Entrance Waterwall

Landscape design for Mangrove Resort is about creating a complete resort experience. Located next to two rivers in picturesque Hangzhou the guests encounter a landscape driven by water as the main theme. Water in its various forms and texture create a series of grand settings for guests to enjoy their stay while they explore, indulge and contemplate.
Conceived as a water village the resort contains a series of landscape bridges and corridors connecting the various zones of the resort. From dramatic water curtain at the entrance to the feature floating bamboo pavilion and restaurant the guests travel through a series of spaces that are both unique and intimate. The 3 villa zones within the resort have their own characters. Inspired by bamboo, tea and lotus, villa areas have their own setting that distinct from one another. In contrast to the villa clusters, the waterfront villas float along the river overlooking a large wetland rich in wildlife.